Hoe duurzaam zijn je favoriete merken?

Nieuws, blog en achtergronden over de duurzaamheid van merken

Uitbuiting door Diesel en MEXX. Welke merken wél kopen?

Uitbuiting door kledingbedrijven C&A, Diesel en MEXX, zo schrijven de Volkskrant en vele andere media na onderzoek van onze collega’s van SOMO. In het rapport worden nog veel meer namen van kledingbedrijven genoemd. Vorige maand schreef de Engelse krant Guardian ook al dat zo ongeveer alle merken in High Street kleding aanbieden die onder slechte arbeidsomstandigheden gemaakt worden. Welke merken kunnen we nog wel kopen?

  • Zie de Top 20 van de bijna 500 kledingmerken die wij hebben beoordeeld. Er is nog steeds geen garantie op goede arbeidsomstandigheden, maar deze bedrijven laten tenminste zien dat ze hun best doen voor mens en milieu.
  • Stuur bedrijven je mening! De klant is koning toch? E-mail bijvoorbeeld Diesel via onze email button en vertel een merk dat je graag verbetering wilt zien.

Nog even dit:

  • Diesel laat zich doorgaans niet uit over arbeidsomstandigheden en milieu. Blijkbaar is het voor Diesel geen issue. Het bedrijf staat daarom stijf onderaan onze ranglijst.
  • Mexx scoort matig op onze criteria voor arbeidsomstandigheden. De bevindingen van SOMO komen dan ook niet als een verrassing.
  • C&A heeft ook een matig beleid voor arbeidsomstandigheden. Wel scoort C&A punten door het aanzienlijke gebruik van biologisch katoen, waar boeren en natuur beter van worden. Ook is C&A open over haar prestaties. Een goede middenmoter dus.

Je kunt hier verder lezen over de achtergronden.

 

Related Posts