Hoe duurzaam zijn je favoriete merken?

Nieuws, blog en achtergronden over de duurzaamheid van merken

Sterk voor verantwoorde kleding

Mirjam Sterk (bekend van het CDA, nu de EO) maakt zich sterk voor kledingarbeidster Sophea uit Cambodja. Op de website www.jijbentsterk.nu kan je, net als hier op Rank a Brand helpen door aan jouw favoriete winkel te vragen wat zij betalen aan de mensen die hun kleding maken. Want ook in Cambodja is het ronduit slecht gesteld. Doe dus mee! Of klik op onderstaande afbeelding om eerst de uitzending met eigen ogen terug te zien.

In de aflevering wordt vooral H&M aan de tand gevoeld. Twitteraars vragen zich af: “hoe kan het dat H&M zo goed scoort op Rank a Brand”? Nou, doe even lezen mensen! Hier ons rapport. Of in 1 zin samengevat: H&M is op onze ranglijst “goed op weg”, vergeleken met de andere bekende modeketens…. dat zegt dus veel over de andere bekende modeketens, die minder inspanningen laten zien om arbeidsomstandigheden te verbeteren. Feit blijft wel, er is enorm lange weg te gaan voor ieder modebedrijf. Dat geldt overigens net zo goed voor de dure merken!

Goed trouwens dat Mirjam Sterk ons allemaal oproept tot een email bombardement aan bedrijven. Want de klant is koning. Maar wij zeggen: doe vooral mee met je portemonee. Zoals Jaap doet. En Magreet. Want genoeg keuze als je een spijkerbroek gaat kopen. Dus zie onze ranglijsten, ook op mobiel, en kijk naar boven. Zie de voorlopers. Verplaats je geld van rood naar groen. Daag zo bedrijven uit om eerlijker te worden. Jij betaalt, dus jij bepaalt. En wij houden de merken voor je in de gaten. Zomaar doneren kan.

 

Dan nog dit: onze activeiten voor verantwoorde kleding zijn mede mogelijk gemaakt door Hivos.

Related Posts