Hoe duurzaam zijn je favoriete merken?

Nieuws, blog en achtergronden over de duurzaamheid van merken

Steun onze volgende ranking van schoenenmerken

Het is tijd voor schoenenmerken om stappen te zetten naar meer duurzaamheid! Welke merken maken sprongen vooruit als het gaat om duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid en transparantie, en welke merken zetten hun hakken in het zand?

Om die vraag te beantwoorden vraagt Rank a Brand zijn supporters om de middelen bijeen te brengen die nodig zijn voor de ranking van schoenenmerken. We hebben een crowdfundingcampagne opgezet op het donatieplatform Pifworld, waarop vanaf nu gedoneerd kan worden voor dit project. Voor iedere €250 kunnen we een merk beoordelen. Donateurs krijgen daarbij een stem in de keuze voor de merken die gerankt worden, via een boodschap bij hun donatie.

Klik hier om bij te dragen aan de crowdfunding voor de ranking van schoenenmerken

Als je regelmatig de website of app van Rank a Brand checkt voor onafhankelijke informatie over duurzaamheid van merken, overweeg dan een donatie en verspreid deze oproep in je netwerk. Met jouw donatie kunnen we ons werk voortzetten en de invloed op merken en consumentengedrag vergroten.

Voor dit project zullen merken worden beoordeeld op criteria met betrekking tot de grootste problemen in de productie van schoenen: kinderarbeid, eerlijke lonen voor arbeiders, milieu-impact van het verven van leer, gebruik van milieuvriendelijke materialen, uitbannen van gevaarlijke en giftige chemicaliën en terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

Onze vorige ranking van schoenenmerken was begin 2015. Het merk Ethletic scoorde toen het beste met een B-rating. Veel van de beoordeelde merken hadden nog veel ruimte voor verbetering, waarbij de meerderheid een E kreeg, de laagst mogelijke rating. Niet echt punten scoren! Maar dat was bijna twee jaar geleden en wellicht hebben ze inmiddels stappen vooruit gezet.

Wie betaalt de rekening voor dat paar nieuwe schoenen?
Dat is vaak moeilijk te zeggen. Merken die informatie publiceren over hun productieketens, gebruikte materialen en de mensen die betrokken zijn bij de productie, laten consumenten zien dat ze meer zaken van belang vinden dan alleen hun winst. Met behulp van milieu- en sociaal bewuste consumenten zoals jij, zal Rank a Brand schoenenmerken die het goede voorbeeld geven in het zonnetje zetten en de achterblijvers een zetje in de goede richting geven.

Bekijk welke schoenenmerken in onze ranking van 2015 zijn opgenomen en hoe deze presteerden op de pagina van de schoenensector op onze website.

Rank a Brand is een volledig onafhankelijke non-profitorganisatie. We zijn afhankelijk van donaties om merken in diverse sectoren te kunnen beoordelen op duurzaamheid en consumenten daarover te informeren. Naast dit project kun je ons ook steunen door Vriend van Rank a Brand te worden voor een jaarlijkse bijdrage van €25 per jaar (meer is natuurlijk zeer welkom).

Je kan ons ook op de volgende manieren steunen:

Related Posts

One Trackback

  1. […] a Brand geld inzamelen voor een update van hun ranking van schoenenmerken. Voor dat doel is een crowdfundingcampagne opgezet met als doel 5000 euro te […]