Hoe duurzaam zijn je favoriete merken?

Nieuws, blog en achtergronden over de duurzaamheid van merken

Dank aan iedereen

Beste vriend, vrijwilliger, donateur en trouwe gebruiker van Rank a Brand,

Rank a Brand wordt Good On You. Met dit bericht wil ik je bedanken voor alle steun sinds de oprichting van Rank a Brand in 2009. We hebben samen een decennia lang aan een prachtig project gewerkt en veel bedrijven wakker geschud om transparanter en meer duurzaam te werken. We hebben vele duizenden consumenten op weg geholpen bij het kopen van meer faire producten zoals kleding, eten of elektronica.

Onze missie wordt nu grotendeels voortgezet onder de vlag van GoodOnYou.eco. Dit is een Australische social enterprise met een gelijke doelstelling als Rank a Brand. Het is een snel groeiend bedrijf dat al duizenden modemerken heeft beoordeeld op basis van criteria voor mensenrechten, milieu en dierenwelzijn. Via GoodOnYou kun je ook eenvoudig verder shoppen bij de meest duurzame merken. En ja, daarmee genereert GoodOnYou inkomsten. Door de commerciƫle insteek kan GoodOnYou hopelijk langdurig blijven groeien en vele miljoenen consumenten verleiden om fair te shoppen.

Bij ons was het achter de schermen vaak hectisch om het hoofd boven water te houden. Vanwege onze non-profit insteek met veel vrijwilligers en wat minder donaties stagneerde onze ontwikkeling. We kwamen op het punt dat we de weg omhoog alleen weer konden vinden als we flink zouden fondsenwerven om te investeren in technologie, en dan zouden we iets bouwen dat veel zou lijken op GoodOnYou. Het was daarom logischer om onze gedeelde missie samen voort te zetten De grote ambities van Rank a Brand krijgen nu via GoodOnYou een tweede leven.

Zelf blijf ik als lid van de Raad van Advies betrokken bij GoodOnYou. Ik wil me in deze positie speciaal inzetten voor de kwaliteit van het onderzoek en de weergave van de resultaten.

Bij dezen wil ik nogmaals iedereen bedanken die in het voorbije decennia betrokken was: vrijwilligers, donateurs, vrienden, bestuursleden, leden van de adviesraad, medewerkers, partner organisaties en alle gebruikers van de website en app.

Heeft u nog vragen of suggesties, neemt u dan gerust contact met me op.

Met vriendelijke groet,

Niels Oskam

niels (at) rankabrand (.) org

Related Posts