Hoe duurzaam zijn je favoriete merken?

Nieuws, blog en achtergronden over de duurzaamheid van merken

Rank a Brand wordt GoodOnYou.eco

GoodOnYou.eco, wereldwijd de grootste gids voor ethische mode heeft recentelijk Rank a Brand ingelijfd. Met deze stap bouwt GoodOnYou voort op het pionierswerk van Rank a Brand om de wereldwijde ethische modecommunity verder te laten groeien.

Sinds de oprichting in 2015 heeft Good On You meer dan 3000 modemerken beoordeeld op criteria voor mensenrechten, het milieu en dierenwelzijn. De Australische sociale onderneming is in 2018 in Europa gelanceerd, waar het snel zijn reputatie heeft gevestigd als een betrouwbare bron voor ethische mode. CEO Sandra Capponi zegt: “We zijn verheugd om de gebruikers van Rank a Brand te verwelkomen in de Good On You community en we feliciteren Niels en het Rank a Brand-team met hun werk in deze sector. Good On You bestaat om verandering te creëren en onze visie is om mode eerlijk en duurzaam te maken. We prijzen de ontwerpers en modemakers die het goed doen en verbinden ze met leden van de wereldwijde Good On You-community. Onze overname van Rank a Brand zal verder bouwen op deze visie.”

Rank a Brand beoordeelde in de afgelopen tien jaar de sociale- en milieuprestaties van meer dan 500 bekende merken. Oprichter Niels Oskam: “Op ons toppunt hadden we een miljoen gebruikers per jaar, maar vanwege onze non-profit insteek met veel vrijwilligers en minder donaties stagneerde de ontwikkeling. We kwamen op het punt dat we de weg omhoog alleen konden vinden als we zouden fondsenwerven om te investeren in technologie, en dan zouden we iets bouwen dat zou lijken op GoodOnYou. Het was daarom logischer om onze gedeelde missie samen voort te zetten”.

De webpagina’s van Rank a Brand zullen gaandeweg doorgeleid worden naar GoodOnYou.eco. Niels Oskam blijft actief als lid van de Raad van Advies van het Australische bedrijf.

Related Posts